Inne i Olavs hall og utstillingen Tusen rike år (Foto Christine H. Ellefsen, Østfoldmuseene)

Borgarsyssel Museum utvider åpningstidene

Noen mente sommeren tok litt brått slutt på Borgarsyssel Museum, og har reagert på lørdagsstengt og kort åpningstid. Museet, som tidligere har vært helt stengt på denne tiden, er glade for pågangen og interessen.  Vi har nå gjort vårt ytterste for å imøtekomme publikums ønsker med de ressursene vi har tilgjengelige. Dette resulterer at vi  nå  i en prøveperiode, frem til 11. september,  hvor Olavs hall og tårnet holder åpent på lørdager og har langåpent på torsdager fra 11.00 – 19.00. I tillegg utvides åpningstidene i helgen med en time, altså fra 11.00 – 16.00.  Deretter vil prøveperiodens åpningstider evalueres på nytt.

Vi har også registrert at mange skulle ønske at tårnet kunne fungere separat fra Olavs hall. Museet ønsker å presisere at tårnet er en del av Olavs hall og formidlingstilbudet på Borgarsyssel. Slik har det vært tenkt helt fra planene for bygget ble lagt. Museet kan ikke ta ansvar for publikums ferdsel i tårnet på egenhånd. Formidlingen i tårnet vil etter hvert utvides og da blir det kanskje lettere å forstå at tårnet er en del av en større sammenheng  – og ikke en frittstående attraksjon. Olavs hall, utstillingen Tusen rike år og tårnet kan oppleves ved å løse museumsbillett for kr 60. Vil man komme mange ganger, kan det lønne seg å kjøpe museumskort for 150,-. Da kan man besøke alle Østfoldmuseenes museer så mange ganger man vil et helt år.

Olavs hall og tårnet vil med umiddelbar virkning ha følgende åpningstider:

  • Tirsdag, onsdag og fredag: kl 11.00 – 15.00. 
  • Torsdager: kl 11.00 – 19.00  (langåpent)
  • Lørdag og søndag: kl 11.00 – 16.00.

Tilbudet gjelder Olavs hall og tårnet. Dersom man vil inn i de antikvariske husene, kan man kontakte museet for en egen avtale for dette. 

Vi håper vi har klart å imøtekomme publikums ønsker om bedre åpningstider og vi gleder oss til å ta imot publikum på museet.