Gull til fotografen

Foto: Roderick Ewart / Østfold fylkes billedarkiv.

Foto: Roderick Ewart / Østfold fylkes billedarkiv.

Vi har gleden av å meddele at fotograf Roderick Ewart ved Østfold fylkes billedarkiv har vunnet «Åpen klasse», i den nasjonale fotokonkurransen «Eksponering», som ble avduket 25. mars 2017. Fotokonkurransen blir arrangert av Institusjonsfotografenes forening (IFF) annet hvert år.

For bildet «In Somno Mortis» (se over) mottok Ewart utmerkelsen gull. Bildet fikk 99 av 100 poeng, som var den høyeste poengsummen til alle enkeltbidrag i konkurransen. Ewart har tidligere blitt beskrevet av tidligere jury som «en fotograf med stor teknisk kvalitetsbevissthet som har gjennomført gode komposisjoner». I 2011 ble Ewart kåret til «Årets institusjonsfotograf» da han mottok pris for beste «Tekniske fotografi» og flere diplomer, to gull, to sølv og hederlig omtale.

Institusjonsfotografenes forening (IFF) har i oppgave å fremme bruken av fotografiet til formidling, illustrasjon og dokumentasjon ved hjelp av ulike media. Foreningen arrangerer denne landsdekkende fotokonkurransen for yrkesutøvende fotografer innenfor mange ulike institusjoner inkludert museum, universitet, industri m.m.

Tekst: Ida Rolland Behn