Laster Hendelser

Vaffeldagen

Komfyren i Gutustua
25. mars // 12:00 - 13:00

8 merker meel, 6-8 æg, 1 1/2 pot melk, 2 thesker gjær, 3/4 mark sukker. Hva blir det? Vafler!

I anledning vaffeldagen tester vi ut det gamle vaffeljernet og dets oppskrift i Gutustua, og sammenligner resultatet med dagens vafler stekt i elektrisk vaffeljern. Var alt bedre før, eller er det enkle ofte det beste?

Velkommen innom museet tirsdag 25. mars kl. 12:00 for en smak av vaffelens historie! (Arrangementet er gratis.)

https://www.vaffeldagen.no kan du lese mer om Vaffeldagens historie:

– Navnet vaffel kommer fra det nederlandske ordet wafel.

– I middelalderens Europa var det vanlig at folk skaffet seg en ekstra inntekt ved å selge vafler utenfor kirkene ved forskjellige høytider. Kampen om de beste salgsplassene var hard. Så hard at kong Charles IX av Frankrike på slutten av 1500-tallet innførte en vaffel-lov, som fastslo at det skulle være minst 4 meter mellom salgsbodene.

– Den hjerteformede vaffelen som vi er vant til er en skandinavisk variant som antagelig opprinnelig kom fra Tyskland. I andre land er det vanlig med vafler som er firkantede, store og runde eller formet som et kakestykke.

mars 25 2019