Vidar Krog Kristiansen foran den utstoppede bjørnen på Rød
Blant trofeene på Rød. Selv jakter han helst på hybelkaniner.

Ny kost på Rød!

Vidar Krog Kristiansen er ansatt som ny spesialrenholder på Rød Herregård.

Vidar startet i januar og gleder seg til å bli ordentlig kjent med huset. Han vet også at det vil ta sin tid. Et gammelt herskapshus med kriker og kroker, loft og kjeller og over tre hundre års historie vil sikkert by på mange overraskelser for en som skal gå så grundig til verks som en spesialrenholder.

Hovedrengjøringen om våren er årets mest omfattende prosjekt. Hele huset skal fremstå skinnende rent og vakkert til publikumssesongen begynner. I hovedhuset er det blant annet tre stuer, spisestue, ballsal og den store hallen med mange jakttrofeer. Han synes det er overveldende mye å begi seg ut på, men er trygg på instruksene som han får fra sin forgjenger.

Vidar kastet seg over oppgavene første dag, og hele biblioteket med rundt tusen bind er nå rengjort etter alle kunstens regler.

Til herregården hører også et stort hageanlegg. Vidar er utdannet gartner og tar nå en høyere utdannelse gjennom et studium på Norges grønne fagskole – Vea. Her blir han ferdig til sommeren med tittelen Fagtekniker park og hage. Selv om det er spesialrengjører Vidar er ansatt som, så vil han nok bidra med kjærkomne og kyndige forslag om hagedrift.

Vidar har fartstid i Østfoldmuseene fra 2010 og har vært engasjert både på Borgarsyssel, Folkenborg og Trollull. Hans hovedarena har likevel vært Storedal, der han er ansatt som gartner. Nå deler han tiden mellom hageanlegget på Storedal kultursenter og Rød herregård

.