Amfiet på Storedal Kultursenter. (Foto Hege-B Lindemark Østfoldmuseene)

Ridderdagene på Storedal Kultursenter

Snart er det igjen duket for de tradisjonsrike Ridderdagene på Storedal Kultursenter. I år arrangeres de fra 19.-21.august.

Ridderdagene på Storedal er en videreføring av Erling Stordahls filosofi om økt livskvalitet for funksjonshemmede gjennom aktiviteter i friluftsliv, kultur og natur. Storedal kultursenter ble grunnlagt av Erling Stordahl i 1970. Han var kjent som en ildsjel og foregangsmann gjennom sitt mangeårige arbeid for funksjonshemmede. Blant annet etablerte han Beitostølen Helsesportsenter, og ikke minst skirennet Ridderrennet. Han sto også bak Ridderrittet, som var et sykkelritt for synshemmede med ledsagere.

Ridderdagene på Storedal blir tilrettelagt for fysisk funksjonshemmede (syns- og bevegelseshemmede) barn og ungdommer, og deres familier. I tillegg ønsker vi å invitere barn og ungdom med andre funksjonshemminger, samt familier med funksjonshemmede voksne foreldre.

Målgruppen for Ridderdagene på Storedal 19.-21. august 2016 er både funksjonshemmede og funksjonsfriske i alle aldre.

Ridderdagene på Storedal er nå blitt et fast årlig arrangement og med deltagere fra hele landet. Arrangementet vil gi de funksjonshemmede og alle andre anledning til å trene og holde seg fysisk aktive med det mål å delta i aktivitetene. Ridderdagene gir mange mennesker mulighet til å oppleve gleden ved mestring, selv når man har fått store fysiske utfordringer.

Nå har du anledning til å være med på en ekte friluftsopplevelse med overnatting i vår Ridderleir.  Du vil overnatte i individuelle lavvo/telt, hvor speiderne er vertskap.  Her er det plass til hele familien.  Ta med liggeunderlag og sovepose.  Det vil bli middag/grilling om ettermidddagen/kvelden og frokost søndag morgen på Storedal.  Etter frokost på søndag flyttes arrangementet til Vispen Sjøsenter i Skjærviken like ved Storedal.  Her blir det mye moro med bl.a. seiling, padling, yoga og grilling.

Forøvrig blir det salg av kaffe, vafler, mat og drikke.