Hestevandring, foto: Mona Beate Vattekar

Det var en gang en hestevandring

Ikke alle gjenstander er i like god stand når de ankommer museet. Et godt eksempel på dette er denne gamle hestevandringen som kom inn til museet en gang etter krigen (BrM.01189).

Men med det store flytteprosjektet som i disse dager foregår på Borgarsyssel Museum, vil også denne gjenstanden få et nytt og bedre liv. En hestevandring er teknisk innretning der en hest går i ring og trekker drivverket til en maskin, særlig treskemaskin.

Les her for mer informasjon om hestevandring.

Gjenstnaden er nå pakket ned i forbindelse med flyttinga fra det gamle administrasjonsbygget på Borgarsyssel Museum. Gjenstandene blir kontrollert, vurdert og registrert før de starter på sin vei til Fellesmagasinet på Trollull. Vi ser fam til å få gode magasinforhold og lett tilgang til alle våre gjenstander – både fysisk og digitalt i årene som kommer. I en serie fram til jul vil vi presentere et knippe gjenstander som viser spennet i de samlingene vi har på Borgarsyssel Museum. Slik ønsker vi å involvere publikum i den spennende utviklingen museet er inne i.