Museumsskilt, foto: Mona Beate Vattekar

Museet på museum

I forbindelse med Borgarsyssel Museums « prosjekt Smia», med nedpakking av utstillinger og magasiner i vårt administrasjonsbygg, kom vi over flere gamle museumsskilt. Denne uken har jeg valgt ut ett av disse skiltene som ukens gjenstand. Her kan vi lese: «Velkommen til Borgarsyssel Museum – Østfolds største samlinger – Første klasses Sommerrestaurant på historisk grunn – nær Sarpsfossen».

Flere sarpinger jeg har snakket med husker godt denne restauranten, som visstnok skulle servere, slik som skiltet indikerer, førsteklasses mat. Det var Sarpsborghallen fra 1939 (nå Olavsgalleriet) som i 1948 ble omgjort til sommerrestaurant på museet med økonomisk bidrag fra AS Borregaard. Restauranten var fortsatt i drift i hvert fall på 1960-tallet.

Jeg er usikker på nøyaktig når den ble nedlagt, men det er det kanskje noen av dere lesere som vet?  Del gjerne deres opplevelser fra vår sommerrestaurant! Send en e-post til monvat@arkiv2.ostfoldmuseene.no. Skiltet er foreløpig ikke registrert, men det vil etter hvert bli innlemmet i våre samlinger som et viktig ledd i dokumentasjonen av vår egen historie.