Pølsehorn, et viktig kjøkkenredskap, foto: Mona Beate Vattekar

Pølsehorn – et nyttig kjøkkenredskap!

Midt i grillsesongen kan det kanskje være på sin plass å trekke frem et viktig kjøkkenredskap, nemlig pølsehornet eller pølsestapperen.

Dette redskapet brukes den dag i dag, og, som navnet tilsier, til fremstilling av pølser. Pølseskinnet blir tredd inn over pølsehornet, slik at kjøttmassen presses inn i pølseskinnet gjennom denne. Tidligere ble pølsehornet, også som navnet tilsier, laget av horn. Nå fås det både i plastikk og metall, gjerne som tilleggsutstyr til en kjøttkvern.
Borgarsyssel Museum har hele 8 pølsehorn i sine samlinger. Pølsehornet som er avbildet her er fra Husborn i Øymark. Gjenstanden kom inn til museet i 1963 (BrM.03909).

Kilde: Primus Wikipedia Gjenstanden er nå flyttet til det nye fellesmagasinet Trollull på Mysen. På Trollull blir gjenstandene kontrollert, vurdert og registrert før de blir plassert i de nye magasinene. Vi ser fram til å få gode magasinforhold og lett tilgang til alle våre gjenstander – både fysisk og digitalt i årene som kommer. Hver uke presenterer vi en gjenstand som viser spennet i de samlingene vi har på Borgarsyssel Museum. Slik ønsker vi å involvere publikum i den spennende utviklingen museet er inne i.