Skilt som viser at museet er åpent
Sesongstart

Sesongåpning på Haldenvassdragets Kanalmuseum

På Sankthansaften torsdag 23. juni åpner Haldenvassdragets Kanalmuseum for sesongen 2016. Her vil det være åpent hver dag fra 11.00 – 17-00, frem til 17. august.

I år vises en ny egenprodusert formidlingsfilm i filmrommet, om tømmerfløtingen i Haldenvassdraget. Filmen bygger på originalt filmmateriale fra 1950-tallet, samt historiske kilder som kart og fotografier.

Barnas Museumsstafett
Alle museene i Østfoldsmuseene har egne barneaktiviteter i sommer ifm Barnas Museumsstafett. Aktivitetene på Haldenvassdragets Kanalmuseum er planlagt og forberedt slik at barna kan lære om tømmerfløtingen og Engebret Soot. Med tømmerfløter-rebusen kan barn og voksne i fellesskap gå på oppdagelsesferd i slusene, på området og i utstillingen. Underveis kan man teste ut merkesøkser og få oversikt over symbolene som merket tømmerstokkene for mange år siden.

Nytt i utstillingen er også installasjonen «Sportegn», som gir oss et flott øyeblikksbilde fra naturen og lar oss lære hvordan vi kan finne spor etter ulike dyr.

La gjerne et museumsbesøk være innledningen til en dag på vannet. Vi leier ut kanoer, og har flytevester og fiskeutstyr til utlån.