Dyra fra Kalnes er på sommerjobb på Borgarsyssel også i år, til glede for store og små. Foto: Hege-Beate Lindemark

Siste nytt fra Barnas gård

I Barnas gård på Borgarsyssel Museum har det nå flyttet inn både nye og kjente dyr, og en ny sommersesong er dermed i gang. Her kan du hilse på høner, sauer og kaniner. Øverst i denne saken ligger alltid det nyeste fra Barnas gård, hvor våre flinke dyrepassere fra Kalnes videregående skole oppdaterer med smått og stort hver uke:

Uke 26

Da var enda en strålende uke ferdig her på Borgarsyssel.
I starten av uken fikk vi to nye medlemmer av gården, to jentekaniner. De er to løvehodekaniner. Meeko, som er brun-grå, liker å ligge i en gravd grop hvor hun slapper av. Bianca, lys brun, liker å ligge i sola og slappe av. De er fortsatt litt stressa over en ny plass, men i løpet av en uke til vil de bare kose seg.

Både store og små barn har vært ivrige på eggedosisjakt denne uken. Noen er bare interessert i å finne egg, mens andre er både interessert i dyra og å finne egg. Ansikter lyser opp når de finner et egg og de får høre at de kan lage eggedosis. En liten ekstra glede i Barnas gård.
Denne uka har det vært mye av tuneflue, mugg og klegg for sauene. De springer på kryss og tvers over gresset og andre ganger inn i huset sitt i håp om å få de bort. Etter hvert som uken gikk, ble det færre og færre av dem.

Skrevet av dyrepasser Eirin