Konferansen 1718-krigen menneskene skuddet.

Skandinavisk konferense om Karl XII

Nettverket 1718 – krigen menneskene skuddet har stor finale på Fredriksten festning. Med den internasjonale fagkonferansen 1718 – krigen menneskene skuddet 10.-12. desember 2018 tar historikere fra Skandinavia for seg forskjellige temaer for å forklare den store nordiske krig og hvordan den innvirket på innbyggere i nordre Europa.

Livet som soldat, bølger av mennesker på flukt og mye annet blir diskutert under konferansen. Og hvordan så det ut ved Fredriksten om aftenen den 11. desember 1718 når svenskekongen Karl 12. ble skutt? Vi prøver å få til en gjenskaping.

Hjertelig velkommen til en interessant konferanse over tre dager i desember. Møt andre som er liker historie å det å snakke om den.

Gå inn på nettsiden til konferansen for å finne alt om program og hvordan du melder deg på. Påmeldingen har allerede startet.

1718 – krigen, menneskene, skuddet er et samarbeid mellom svenske og norske institusjoner som forteller om sluttfasen av den store nordiske krig. Nettsiden www.1718.no og historiekonferansen er en del av det.
Bak nettverket står Armémuseum, Bohusläns museum, Forsvarets museer, Jamtli, Karolinska förbundet, Fredriksten festning og Østfoldmuseene.