Fredrikstad ANNO1700

Fredrikstad ANNO1700

ÅPNINGSTIDER OG BILLETTER

Lørdagene 9. januar, 16. januar, 23. januar, 30. januar, 6. februar, 13. februar, 20. februar, 27. februar og 5. mars kl. 11 – 15.

Inngangsbilletten koster kr 80 pr person (enkeltperson)  og kr 300 for familier (maks fire personer) . Alle aktiviteter inne på ANNO området er inkludert i inngangsbilletten. Eventuelt kjøp av mat, samt kjøp i krambod og kjøring med hest og vogn/ridning på utsiden av ANNO området er aktiviteter som kommer i tillegg.

FINN FREM

Anno_gull1

OM ANNO 1700

Den populære NRK tv-serien Anno ble spilt inn på Isegran i Fredrikstad høsten 2015. Fra 1. januar 2016 kunne du følge serien på NRK1 mandager, onsdager og fredager, og hver lørdag i sendeperioden fra 9. januar til og med 5. mars hadde Fredrikstad Museum Anno-landsbyen åpen for deg!

Vi gjenskapte Anno1721 i de faktiske kulissene der store deler av serien ble spilt inn. På Isegran ble det etablert en gate med historiske bygninger. Sammen med de andre bygningene utgjorde de Anno-landsbyen. Her bodde de 14 deltagerne, og hit kunne du komme og leve deg inn i det de opplevde i Anno. Anno-porten ble åpnet hver lørdag kl. 11.00 – 15.00 i sendeperioden  frem til  5. mars.

Anno-landsbyen ble revet i september 2016.

PROGRAM

 • Opplev Anno-området med levende aktiviteter og møt deltagerne og aktørene fra NRKs tv-serie.
 • Museets guide står i Isegranhuset og forteller om Isegrans innholdsrike historie, med Anno-innslag hver lørdag fra kl. 11.00 – 15.00.
 • Vi levendegjør kulissene fra serien med spennende aktiviteter. Utforsk kulissene, Isegranhuset og Widdingstua.
 • Kle deg ut i tidsriktige 1700-tallsklær. Vi har antrekk for både store og små. Ta bilder i vårt eget «selfie-hjørne» i Mesterhuset.
 • Høker’n fra Anno dukker opp med tombola og premier. Kl. 13.00 holder han show med sjonglering og andre gjøglertriks.
 • Krambod fra 1700-tallet med tidsriktige varer for salg, og noe å bite i.
 • Forskjellige historiske håndverk hver lørdag med oldermenn fra Anno som formidler. Barn og voksne kan delta. Kvalifiserer til Borgerbrevet.
 • Anno-quiz for barna. Hva kan du om 1700-tallets håndverk, Isegran og Gamlebyen?
 • Våpenskjoldverksted. Lag ditt eget våpenskjold, lær om våpenskjoldenes betydning på 1700-tallet. Kvalifiserer til Borgerbrevet.
 • Steking av pinnebrød i grua.
 • Café Isegran og Skipshandel Isegran er åpen i Minemagasinet, med aktiviteter i området rundt.
 • Najaden er åpen for publikum, og selveste Tordenskjold har omvisninger på øya.

Om ANNO på nrk.no

Her kan dere lese alt om  ANNO og bl.a se klipp som ikke ble vist i programmet.  Sjekk ut her: http://www.nrk.no/emne/anno-1.12063726

KART OVER ANNOLANDSBYEN

Kart over Anno-landsbyen. Klikk for å forstørre.
Kart over Anno-landsbyen. Klikk for å forstørre.

AKTUELT FRA ANNO

Bursdagsfeiring i Annos verden på Isegran

Nå kan du oppleve en helt unik Anno-bursdag på Isegran! Bursdagene holdes i ildhuset, det fyres i peisen og settes [...]

Bli borger av Fredrikstad

I Anno-landsbyen og i Gamlebyen kan du lære deg ulike håndverk og få ”bestått” av håndverksmesteren. Klarer du å gjennomføre […]