BARNAS MUSEUMSSTAFETT

I sommer kan du arbeide deg gjennom Østfold. Skaff deg et Ømuspass og start rundreisen! Får du stempel i passet fra alle våre syv museer, kan du kalle deg en mester. Du får selvsagt lønn for strevet!

Barnas Museumsstafett har blitt en tradisjon! Østfoldmuseene har spennende og lærerike arbeidsoppgaver for barna i skolens sommerferie. Vi kan by på både aktivitetsløyper og håndverksaktiviteter.
Når du har besøkt tre museer og fått tre stempler i passet får du lønn for strevet – en skinnpung med en historisk mynt! Flere mynter venter når du besøker de neste museene. På det sjuende museet får du en flott fjøl.

Bonuspremie 2018!

Etter å ha vært på seks museer er du med i trekningen av en splitter ny sykkel + utstyr! Vinneren får et sykkelgavekort til en verdi av 5.000 kr av oss.
Slik gjør du for å være med i trekningen av bonuspremien:
Ta kontakt med museumsverten på ditt sjette stafettbesøk og/eller på ett av våre museer innen 19. august. Vis ham/hun ditt pass og oppgi ditt navn og andre kontaktopplysninger. Trekning av heldige vinner skjer innen medio september 2018 og vinneren vil bli kontaktet direkte. Kunngjøringen vil også vises på våre nettsider.
Østfoldmuseene er behandlingsansvarlig for innsamlede data fra konkurransedeltagere. All informasjon om disse vil bli slettet hos oss så snart konkurransen er avsluttet og fullført.

Hvilke spennende arbeidsoppgaver er det som venter på de ulike avdelingene?

FREDRIKSTAD MUSEUM, HANDELSMANNEN – EN BIT AV VERDEN TIL BYENS BORGERE
Gå på oppdagelsesferd i kramboden. Her løser du oppgaver ved å leke, handle og smake på varer som kom til Fredrikstad på 1700-tallet. Når du har løst oppgavene får du borgerbrev som kjøpmann i byen.
Tøihusgaten 41, Fredrikstad

HALDEN HISTORISKE SAMLINGER, LØS HÅNDVERKERENS REBUS
Gå i soldatenes fotspor i museet på Fredriksten. Se om du kan løse håndverkernes rebus og finne skatten i toppen av tårnet! Nye oppgaver i år!
Fredriksten Festning, Halden

BORGARSYSSEL, LAG EN VÅPENBOK
Før i tiden hadde viktige personer og familier egne våpenskjold som viste hvor mektige de var. Prøv deg som heraldiker og lag din egen våpenbok med våpenskjoldene til norske stormenn.
Gamlebygata 8, Sarpsborg

MOSS BY- OG INDUSTRIMUSEUMLAG EN SPRELLEMANN
Her kan du lage din egen arbeidende sprellemann! Du kan lage en møllearbeider eller en glassblåser etter våre maler, eller du kan velge et annet yrke og tegne din egen.
Fossen 21/23, Moss

FOLKENBORG, TINGENE FORTELLER
Har du noen gang tenkt over at gamle ting har levd et eget liv? De har blitt lagd, brukt og kanskje har de arbeidet også. Finn tingene og hør dem fortelle om sine liv!
Narvestadveien 7, Mysen

KYSTMUSEET HVALERFRA TYRKIA TIL HVALER – EN SJØMANN VENDER HJEM
Etter ett år til sjøs kommer Hans hjem med gode historier, nye ideer og noe gjemt i sekken. Bli kjent med ham igjennom en aktivitetsløype på tunet. Du reiser 100 år tilbake i tid og får smaken på et annet liv.
Dypedalsveien 37, Vesterøy

HALDENVASSDRAGETS KANALMUSEUM, STRØMMEN HAR GÅTT PÅ MUSEET – MUSEUMSARBEIDER FOR EN DAG
Er dette laget av naturen? Eller er det kanskje et redskap som folk i gamle dager har brukt? Dette skal du finne ut av – uten å kunne se!!
Ørje Brug, Ørje

NB! Stafetten går på våre museer fra 23.juni til og med 19.august, men husk at hvert museum har ulike åpningstider i denne perioden. Du finner informasjon om de ulike åpningstidene i Ømuspasset og her på våre nettsider.

Du finner Ømuspass på alle våre museer, på bibliotekene, turistkontorene, på ServiceTorget i din kommune og en rekke hoteller i fylket.

God sommer!

KONTAKTPERSONER OM DU LURER PÅ NOE:

Fra 1. juni til 1. juli og fra 1. august: Trine Gjøsund: Telefon: 480 67 270 / 479 77 766 trigjo@arkiv2.ostfoldmuseene.no
Fra 1. juli til 31. juli: Inger Trætteberg Geruldsen: Telefon: 482 74 075 inger.traetteberg.geruldsen@gmail.com