Borgerbrev af Fredrikstad
Borgerbrev af Fredrikstad

Bli borger av Fredrikstad

I Anno-landsbyen og i Gamlebyen kan du lære deg ulike håndverk og få ”bestått” av håndverksmesteren. Klarer du å gjennomføre 3 håndverk,  inviteres du til storslagen borgerfest i jubileumsåret 2017 når Fredrikstad fyller 450 år.

Borgerbrevet kan kjøpes (kr 30,-) i Mine-magasinet på Isegran ved ANNO-billettsalg. I Gamlebyen kan det kjøpes på Turistkontoret  (i Binggården).  Det vil også være til salgs flere av stedene hvor håndverk utføres.

Når du har gjennomført 3 aktiviteter og fått sign. + bestått på disse på ditt Borgerbrev må det også bekreftes og registreres. Det kan gjøres på Isegran (hvor ANNO-billettsalg) eller på Turistkontoret i Gamlebyen.  Når dette er registrert og bekreftet vil du da motta invitasjon til borgerfest og tildeling av borgerskapet. Dvs at du vil være en fullverdig og utlært borger av Fredrikstad.

Steder hvor 17oo-talls håndverk kan læres:

I ISEGRAN- landsbyen:
Inne i  Anno-bydelen vil det bli forskjellige håndverkere, oldermenn og oppgaver hver uke. Isegran-landsbyen har åpent hver lørdag i sendeperioden fra 9.januar til og med 5.mars kl. 11.00- 15.00.

I GAMLEBYEN:
Lær deg å drei keramikk på gammelt vis hos keramiker Vibeke Åmli i Det Grunnmurede Galleri slik de gjorde i 1721. Åpent verksted for de som ønsker å prøve seg i tradisjonelt håndtverk i et autentisk miljø. (Kun lørdag 9. januar. )

PLUS – skolen holder åpent lørdager, og inviterer til åpent verksted for publikum, og viser hvordan de utfører gammel håndverkstradisjon i skomaker- og gullsmedfaget. Publikum kan selv være med og utføre håndverk.

På Skiltverket i Voldportgaten kan du sy din egen ANNO-nøkkelring i skinn og legge din helt egen hemmelighet inni. Dette er en tilpasset aktivitet både for barn og voksne.

I Glasshytta kan du blåse din egen glasskule, og oppleve spennende glasskunst bli til. I løpet av noen minutter forvandles flytende glassmasse til et ferdig produkt.