Deilige sommerdager på Folkenborg

Sommeren ble sparket i gang på Folkenborg søndag 24. juni, og de nesten 50 besøkende hygget seg på museet med temaomvisning, Barnas museumsstafett –  og i den nyåpnede museumsbutikken.

I disse deilige sommerdagene er det flere som har valgt å nyte en forfriskende Rabarbradrikk fra Lundeby gård og Gårdsis fra Bamsrudlåven ute i solveggen, eller inne i skyggen i Museumslåven. Det har også vært en pangstart for den nye museumsbutikken, og flere varer gikk tomt allerede dag 2. Vi på museet fryder oss over å måtte fylle på varelageret allerede etter den andre åpningsdagen!

Mandag til fredag denne uken har vi åpent fra kl. 11-15, og det er også et kurs i møbelsnekring for barn! Det er fortsatt ledige plasser til fredagens kurs (les mer om kursene vi har i sommer og meld deg på her!)

Vi har delt ut flere pass til Barnas museumsstafett, og her på Folkenborg kan du høre om «Tinga som prekær». Dette er en artig sommeraktivitet som foregår på alle museene til Østfoldmuseene, og vi opplever stort engasjement fra barna som deltar. Ute i friluftsmuseet kan du møte hønene våre og det er også sauer på beite her. Med andre ord er det mye moro for hele familien på Folkenborg i disse dager!

Neste temaomvisning er allerede førstkommende søndag 1. juli kl. 13. Da kan du bli med på omvisningen «Moteblogg fra 1700-tallet».  Museet holder åpent fra kl. 11-15 denne søndagen også.

I hele juli holder vi åpent med faste omvisninger kl. 13 mandag-fredag. Du er hjertelig velkommen til Folkenborg i sommer, og vi gleder oss til å ta deg i mot!