En fotoskatt fra «Karbiden»

Hyggelig og viktig arbeid. Foto: Christine Haugsten Ellefsen

Hyggelig og viktig arbeid. Foto: Christine Haugsten Ellefsen

Borgarsyssel Museum og Østfold fylkes billedarkiv er i gang med et meningsfullt arbeid sammen med tidligere arbeidere ved den gamle karbidfabrikken på Hafslund.

Borgarsyssel museum har tidligere mottatt arkivet fra «Karbiden», og nå har Østfold fylkes billedarkiv mottatt en billedsamling, blant annet en samling lysbilder på glassplater, som nå har blitt digitalisert.

Karbiden er ikke lett å forstå for en lekmann. Derfor er museet og arkivet veldig takknemlige og helt avhengige av å samarbeide med ekspertene på feltet – de tidligere arbeiderne ved fabrikken.

Bilde for bilde blir gått gjennom. Navn knyttes til ansikter, årstall til fotografier – og ikke minst maskiner knyttes til sin funksjon. Under fredagens møte ble bildene beskrevet som «gull», men dette gullet glimrer først når de knyttes til all den kunnskapen som de tidligerne arbeiderne sitter på.

Vi er veldig glade for dette samarbeidet og gleder oss til å bevare og formidle mer fra den spennende bedrift fremover. Under kan du få noen smakebiter fra fotosamlingen.