Litteraturuka Sarpsborg 2018

For 69. gang ønsker Sarpsborg kommune velkommen til en uke i litteraturens tegn her i Sarpsborg. En uke hvor vi skal nøste fra flere ender og følge fargerike litterære tråder. Tråder som fører inn til arbeiderlitteraturen og historier rundt arbeideren, lokalt og nasjonalt – før og nå. l samarbeid med forfattere, musikere og skuespillere – og med Borgarsyssel museum, Sarpsborg bibliotek, Norsksenteret og Leseselskapet Borg skal vi, på ulike måter og med ulike tilnærminger, belyse våre utvalgte litterære tråder.

Vi ønsker velkommen til Litterær festaften med Edvard Hoem i samarbeid med Leseselskapet Borg, Lørdag på biblioteket, Skrivekonkurransen for våre 7. klassinger og Åpen lørdag på Norsksenteret. Vi inviterer til spennende forfattermøter, poesi til frokost, skrivekurs, «Shared reading» i kirken, Wegnerforedrag, poesivandring på Borgarsyssel og Litterær salong i Snekkenes, for å nevne noe.

Programmet du nå har ervervet deg rommer også arbeideren Willy Børjessons innholdsrike avskjedstale fra den gang han forlot «Karbiten» etter 40 års virke. I tillegg har vi med noen av hans morsomme strektegninger som ellers ligger godt bevart i arkivet på Borgarsyssel museum. Tegningene ble laget i 1975 til 70 års-jubileet til Karbidarbeidernes forening. Willy Børjesson døde 90 år gammel.

5.-10. november 2018

Programmet kan du lese på https://issuu.com/thetadesignas/docs/litteraturuka_sarpsborg_2018?e=6751511/64252769