Trendy kamuflasjemønstret hatt fra kolleksjonen Rain Colour Look. Foto: Trine Gjøsund / Østfoldmuseene - Moss by- og industrimuseum
Trendy kamuflasjemønstret hatt fra kolleksjonen Rain Colour Look. Foto: Trine Gjøsund / Østfoldmuseene - Moss by- og industrimuseum

Interessert i mote?

Er du interessert i klær, mote eller ønsker inspirasjon fra tidligere tiders arbeids-, fritids- og sportstøy, er Moss by- og industrimuseums samling noe for deg. Denne uken feirer vi at 170 nye plagg fra den historiske samlingen etter Helly Hansen er publisert på nettstedet DigitaltMuseum.

Moss by- og industrimuseum mottok i 2009 den rike samlingen som består av produkter fra bedriftens start og fram til i dag, i tillegg til arkiv-, film- og fotomateriale. Å få samlet inn informasjon, registrert og fotografert alle plaggene har vært en prioritert oppgave de siste årene. Det har vært en møysommelig prosess, og i arbeidet har museet fått uvurderlig hjelp fra fire tidligere ansatte. Hver torsdag i mange år har Brit Magda Ahlsen, Kari Brinchmann, Janne Hansen og Anne Bergersen bistått museet i arbeidet med å dokumentere hvert enkelt plagg på en god måte. Arbeidet har nå gitt resultater! På Digitalt Museum kan du lese hvordan klærne ble til, hvilke materiale og teknikk de brukte i framstillingen og hvem som var tiltenkt som målgruppe.

Så er du i det nostalgiske hjørnet, eller rett og slett er nysgjerrig på hva Helly Hansen har produsert opp gjennom årene, ta turen innom www.digitaltmuseum.no og skriv Helly Hansen i søkefeltet.