SISTE SJANSE!

SISTE SJANSE!

Denne uken er det siste sjanse for å oppleve utstillingen Ting & Tang og en hermetisert Tiur i Moss – før den flyttes til Folkenborg Museum på Mysen. Søndag er siste visningsdag!

Det som gjemmer seg bak denne noe underlige tittelen er en flott vandreutstilling som åpnet i desember  på Moss by- og industrimuseum.

Hensikten med utstillingen er å gi et lite gløtt av hva som i dag befinner seg i magasinene våre, uavhengig av tid og rom, materialer og representativitet. Det er de enkelte ansatte som har valgt ut sine ting fra samlingene, gjerne ting de har et spesielt forhold til. Slik sett er det i våre øyne blitt en både broket og fin utstilling som favner alt fra rariteter til de mer saklige design- og signalgjenstander.

Utstillingsgruppa har forsøkt å finne praktiske løsninger med hensyn til at utstillingen skal vandre fra sted til sted. Derfor har vi valgt en «pallekarmløsning» med innebygde enheter som ramme for både en praktisk og estetisk utstilling. Gjennom vindus-felter i akryl kan publikum titte inn og ned i pallene og beskue ymse ting og tang fra samlingene våre.

Utstillingsbok
Utstillingen refererer også til boka «Ting & Tang fra Østfoldmuseene» som utgis om kort tid. På etikettene i utstillingen, er det derfor henvist til sidetallene i boka hvor du i fred og ro kan finne utdypende opplysninger og historien om gjenstanden.  Tekstene er også innlest digitalt slik at du kan høre de på øret.