Skeiv Ungdom Østfold

Skeiv Ungdom Østfold

Under Christian Frederik-dagene holdt Skeiv Ungdom Østfold et foredrag om sitt virke og sine kampsaker på Moss by- og industrimuseum 13. august. Skeiv Ungdom jobber mot diskriminering og for mangfold og likeverd i samfunnet, og deres sak har vært svært relevant i sommer.

Både før og under denne sommeren har media omtalt Den nordiske motstandsbevegelsens marsj.
En marsj som først ble godkjent av politiet i ytringsfrihetens navn, og skulle gjennomføres i Fredrikstads gater 29.juli. I etterkant meldte flere seg på en motdemonstrasjon i kjærlighetens navn, begge ble avlyst av politiet, og demonstrasjonen «Knus homolobbyen» ble flyttet til Kristiansand.

Ytringsfriheten står sterkt i Norge, men det betyr også at alle skal ha rett til å være seg selv uansett legning.
Skeiv Ungdom Østfold og Moss by- og industrimuseum ville derfor ta motstand fra den diskriminerende marsjen, og vise hvordan de jobber mot slike hatefulle ytringer og diskrimineringen de møter.

Christian Frederik-dagene markerer Mossekonvensjonen, men handler om så mye mer enn det; fred, demokrati og frihet, hva er derfor bedre enn å invitere Skeiv Ungdom til Moss?
Skeiv Ungdom representerer mangfoldet, og arbeider for likeverdige og juridiske rettigheter for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og andre som ikke vil bli låst i den tradisjonelle kjønnsbåsen. De ønsker at hvert enkelt menneske skal være fri til å være seg selv, oppleve likestilling, og de vil fjerne stigma.

Les mer om deres budskap her: http://www.skeivungdom.no/organisasjonen/
#Uknuseligmangfold