Tøyvask på museet. Foto: Jenni Helene Caspersen.
Tøyvask på museet. Foto: Jenni Helene Caspersen.

Sommer på Kystmuseet Hvaler

Lørdag 23. juni kl. 12.00 åpner sommersesongen på Kystmuseet Hvaler. Museet er åpent hver dag frem til 19. august kl. 12-16. Her kan du besøke utstillingene, delta i barneaktiviteter, gå tur i den historiske frukthagen og slappe av med eplekake og kaffe fra museumsbutikken. Hver mandag holder dessuten smeden åpent i smia.  

Hver dag er det aktiviteter for barn på museet. Her kan de «reise» hundre år tilbake i tid og bli kjent med sjømannen Hans Nielsen fra Spjærøy. Han er bare 17 år, men har akkurat kommet hjem etter flere år til sjøs. Barna får prøve seg på hans arbeidsoppgaver på gården og gjennom dem lærer de hvordan sjøfarten har påvirket øysamfunnet. Her vil de oppdage at typisk norsk, ikke bare er norsk. Konseptet for den norske satsingen i Kulturarvåret 2018 er Typisk norsk-ikke bare norsk, hvor hovedmålet er å vise hvordan vår kulturarv er et resultat av at kulturer møtes. Ingenting er helt norsk. Alt er resultat av påvirkning og impulser.

Vi har revitalisert vår utstilling på låven. Museets faste utstilling har gått gjennom en liten ansiktsløftning og har dessuten fått navnet «Skjærgårdsliv», da den nettopp belyser øybefolkningens kår og hverdagsliv på 18- og 1900-tallet. Temautstillingen «Velkommen ombord! Sjømenn fra Hvaler forteller» er fortsatt mulig å se på museet. Det er en utstilling om sjømenn fra Hvaler fortalt av sjømennene selv. Flere av dem seiler den dag i dag og bidrar til at Hvaler fortsatt er et levende sjøfartssamfunn. I utstillingen deles sterke opplevelser fra både 1. og 2. verdenskrig, men også fra Gulfkrigen på 1980-tallet. Besøket kan avsluttes i vårt «tatoveringsstudio» hvor du kan få din egen sjømannstatovering.

Velkommen til Kystmuseet!