Sootspelet 2018

For fjerde år på rad fremføres det populære spelet om Engebret Soot. Dette er en stor begivenhet på Ørje.  I løpet av 11 forestillinger fylles sluseamfiet av folk og det er et yrende folkeliv på brugsområdet, ved slusene og på Tangen. Spelet fikk strålende kritikker både i fjor og i forfjor. I hovedrollene finner du i år blant annet Atle Pettersen, Alexander Rybak og Ingar Helge Gimle. Du kan lese mer om spelet på nettsidene deres 

Spel + museumsbesøk i en og samme billett
Billetter til spelet kjøper du på ticketmaster.no og den inkluderer gratis adgang på Haldenvassdragets Kanalmuseum – enten før forestillingen, eller dagen før/etter den forestillingen du skal på. Bare vis billetten i døra. På museet kan du lære mer om tømmerfløtingen i Haldenvassdraget, samt Engebret Soots liv og virke.

Premieredagen er 22. juni. Den helgen er det også Slusefestival på Ørje med mange aktiviteter i området og rundt omkring i byen.

Prosjektleder for Sootspelet er Anneli Sollie. Ønsker du å ta kontakt med henne, så klikk her for epost. Mobilnr er  + 47 934 27 243.

Kart over bygningene og kulturminnene i området: