Bar 1567

Hvem har levd, elsket, slåss, drømt, grått, fusket og sladret i Fredrikstad gjennom 450 år? Hvilke drømmer ble knust, og hvilke ble oppfylt? De har danset, slentret, marsjert og løpt gjennom gatene i denne byen, mens et uendelig antall historier har blitt formet.
Velkommen til Bar 1567!

Bar 1567 handler om de positive og kreative krefter og ideer som driver et samfunn framover. Det handler om noe universelt i tid og rom.

Vi ser på hva som ledet opp til de store hendelsene, og hvordan folk etter en krig, en brann eller en krise har reist seg og bygget opp igjen. Enkeltmenneskers drømmer, overlevelsesvilje og muligheter til å gjennomføre kan gi historien retning.

I utstillingen møter du kvinner og menn fra høyt og lavt i samfunnet som har satt sine fotavtrykk i byen.

La «bartenderen» i Bar 1567 i museets første etasje servere deg historie på en helt ny og innovativ måte. Dette er – så vidt vi vet – verdens første og eneste historiebar! Ved bruk av teknologi og nye fortellingsgrep blir du sugd inn i historien på en måte du aldri har opplevd tidligere.
I Tidslinjen i andre etasje kommer du tettere på gjenstandene og kan fordype deg i historien og menneskene.

 

 

Madam Guldberg er en av dem du møter i Bar 1567.

Madam Guldberg er en av dem du møter i Bar 1567. Foto: Gaute Jacobsen, Østfoldmuseene

 

Vi ønsker å takke våre samarbeidspartnere og sponsorer: Fredrikstad Kommune, SixSides, Fredrikstad Museums Venner, Fredrikstad 450 år, Østfold Energi AS og Møklegaards Trykkeri AS.