Utstillingsåpningen nærmer seg!

Utstillingsåpningen nærmer seg!

Hva skal du 8.juni? Ingen planer? Da anbefaler vi en tur til Moss by- og industrimuseum!
8.juni er datoen for åpningen av den spennende og aktuelle utstillingen Moss 1937-2017.

Året var 1937, folkene var mange og de kongelige ventet. 9.juni åpner Kong Haakon høytidelig utstillingen som skulle bli besøkt av 300.000 mennesker.
Du tenker kanskje at det var uvirkelig mange besøkende i Moss?
Men nei, alle disse menneskene fikk med seg en storslått utstilling som fant sted på Skarmyra, der hvor Bytårnet skole ligger i dag.
Her, midt i et nabolag i Moss hadde de kjente arkitektene Fritjof Reppen og Arne Korsmo fått boltret seg med sine kunstneriske ferdigheter og igjen stod en underholdningsavdeling, en restaurant, en kulturhistorisk avdeling og en messehall.
I denne messehallen finner vi igjen bedrifter som Moss Aktiemøller, M.Peterson & Søn A/S, Moss Glasværk A/S, IL-O-VAN, Helly J. Hansen, Det Norske Eddikbryggeri A/S, og ikke minst i handelsnæringen Urmaker B. Andresen og Gullsmed Eilert Bøhm.

Flere av de overnevnte bedriftene eksisterer ikke i dag, men allikevel kan vi ikke kalle vår tid en avindustrialiseringsperiode – kan vi vel? Nye bedrifter har etablert seg og tiden har utviklet og endret seg.
I denne utstillingen vil Moss by- og industrimuseum rette lyset mot personlige skildringer fra tidsvitner til  Mosseutstillingen,  gjenstander fra 1930-tallet vil stilles ut,  og samtidig vil museet lokaler vise dagens bedrifter i Moss – som en mini-messehall med historisk sus og dus som grunnlag.
Vi håper derfor dere vil sitte igjen med en fremtidstro, en tro på fremtidens Moss, og en tro på utviklingen.

Utstillingen åpner 8.juni kl. 1700 til musikalske toner og overraskelser. Velkommen!