Gamle kulisser får nytt liv

Søndag var det Åpen dag i Kulissemagasinet i forbindelse med Sommerskolen for konservatorstudenter. Her kunne folk komme og se teaterets gamle og unike kulisser med egne øyne og oppleve hvordan de blir renset og preparert for ettertiden. Det er scenesettet «Skogen» som har vært under arbeid, og nå står det og skinner på scenen i Kulissemagasinet. Denne scenen er en nøyaktig kopi av den som er i teateret. Dette skal med tiden bli en visningsscene for denne skatten av gamle teaterkulisser.

De er laget med tre rammeverk og malt på enten tynn og gammel lerret eller kartong. Utfordringene er mange, og det er ingen sjanser å ta. På bildet ser vi to studenter som påfører et spesielt lim for at de gamle fargene skal feste seg. Limet er laget av organisk materiale, blant annet fisk. Før limet påføres blir malingen renset, slik at fargene står klarere frem.

Studentene kommer fra UiO, Køln og Torun i Polen. De var dyktige til å forklare og vise prosessen i arbeidet, og de som kom fikk en helt spesiell opplevelse.