Kjenner du Borregaard?

Dine historier er viktig historie! Memoar og Østfoldmuseene inviterer til intervjudugnad på Borgarsyssel Museum 3 – 5. mars 2017. 

Tema for helgen er «Borregaardssamfunnet», arbeids- og hverdagshistorie i og rundt Borregaard fabrikker. I den forbindelse ønsker vi å komme i kontakt med mennesker som har jobbet eller jobber på Borregaard, eller har en annen tilknytning til fabrikken. Vi vil gjerne ha kontakt med folk som har bodd eller bor i nabolaget for eksempel.

Fredag 3. mars 09.00 – 15.00: KURS

Kurs i muntlig dokumentasjonsteknikk med video.På kurset skal vi lære:

  • hvorfor bevaring av muntlig historie er så viktig
  • hvordan gjennomføre et godt intervju
  • hvordan man bruker lyd og bilde (video) til minneinnsamling
  • hvordan man kan tar vare på den muntlige historien
  • Hvordan man formidler historien etterpå

Det blir litt teori og litt praktiske øvelser, særlig i forhold til videodokumentasjon. Det krever ingen forkunnskaper! Her er en video der kursholder Bjørn Enes forteller litt om kurset: https://vimeo.com/199386207 Er du historieinteressert og har lyst å lære denne metoden? Send e-post til Christine, og meld deg på.

Sted: Administrasjonsbygget ved Borgarsyssel Museum i Sarpsborg. (Det store rosa bygget i Gamlebygata)

 

Lørdag 4. mars 10.00 – 16.00: INTERVJUDUGNAD

Vi lager avtaler med mennesker som vil la seg intervjue om sin tilknytning til Borregaardsamfunnet. Vi har gjort flere avtaler allerede, men plass til flere. Ta kontakt, enten på telefonnummer 99303425 eller på chrell@arkiv2.ostfoldmuseene.no.

Sted: Administrasjonsbygget ved Borgarsyssel Museum i Sarpsborg. (Det store rosa bygget i Gamlebygata)

 

Søndag: 13.00 – 14.00: FOREDRAG

Hvordan kan vi ta vare på fortellinger om levd liv? av Bjørn Enes

Bjørn Enes forteller om Memoarprosjektet. Enes er leder av Memoar, som er en ideell forening som arbeider for å fremme kultur for å ta vare på og dele muntlige fortellinger om levd livd. Bjørn har selv jobbet i industrien fra 1970 – 1993, før han begynte som journalist. Han har jobbet med historiedokumentasjon i  Neveragain.no, og er nå leder og drivkraft av Memoar. I 2016 mottok han Kulturvernprisen for dette arbeidet. Ikke gå glipp av dette foredraget, hvis du er opptatt av vår nære historie.

Sted: Administrasjonsbygget ved Borgarsyssel Museum i Sarpsborg. (Det store rosa bygget i Gamlebygata)

 

Kontaktperson: Christine Haugsten Ellefsen/prosjektleder – Østfoldmuseene,

telefon: 99303425

Epost: chrell@arkiv2.ostfoldmuseene.no