Barnesko fra tekstilsamlingen ved Borgarsyssel museum, foto: Mona Beate Vattekar

Barnesko fra tekstilsamlingen

Det nærmer seg jul i Gamlebygata 8, og det er hektisk aktivitet for å få pakket ferdig alle gjenstandene til den store flyttesjauen på nyåret! I den forbindelse er nå brorparten av Borgarsyssel Museums tekstilsamling ferdig pakket; drøyt tre og et halvt tusen enkeltgjenstander, deriblant denne søte barneskoen (BrM.04437) som kom inn til museet i 1966.

Arbeidet med pakkingen har gitt oss en større innsikt i våre samlinger. Vi har pakket alt fra 1700-talls jakker, brudekjoler og navneduker til laken, strikkede strømper, flosshatter, mamelukker, uniformer og flagg. Borgarsyssel Museum har den største tekstilsamlingen i Østfoldmuseene.

Gjenstanden er pakket ned i forbindelse med flyttingen fra det gamle administrasjonsbygget på Borgarsyssel Museum. Gjenstandene blir kontrollert, vurdert og registrert før de starter på sin vei til Fellesmagasinet på Trollull. Vi ser fam til å få gode magasinforhold og lett tilgang til alle våre gjenstander – både fysisk og digitalt i årene som kommer. I en serie fram til jul vil vi presentere et knippe gjenstander som viser spennet i de samlingene vi har på museet. Slik ønsker vi å involvere publikum i den spennende utviklingen museet er inne i.