Foto: Desirée NævdalSpennende utgangspunkt for en padletur i Haldenkanalen (Foto: D. Nævdal)
Spennende utgangspunkt for en padletur i Haldenkanalen (Foto: D. Nævdal)

Tidlig sesongstart på Kanalmuseet med lørdagsåpent, Kanoslusing og konserter

I år starter sommersesongen tidlig ved Haldenvassdragets Kanalmuseum. Allerede 7. mai vil vi ha åpent kl. 11.00-15.00. Dette er også dagen da vi starter med våre «Slusepakker».

Slusepakkene inkluderer leie av kano, inngang på museet samt fellesslusing opp fra Dampbåtbrygga til Rødnessjøen og ned fra Rødnessjøen tilbake til Dampbåtbrygga. Nyt en fin vårdag i ved Rødnessjøen.
Vi anbefaler at man tar med picknick-kurv og teppe. Det er også flere cafeer og spisesteder på Ørje, hvor man kan kjøpe med mat. På båtkafeen er det mulig å forhåndsbestille. Hvis man ønsker, kan man låne med fiskeutstyr i resepsjonen på museet (NB! Husk fiskekort).
Slusepakken på reserveres og forhåndsbetales på Ticketco.no. Det er viktig at man kjøper billett noen dager i forveien. For mer informasjon om kanoslusing les her: KANOSLUSING

Kanoslusing/slusepakkene tilbys på følgende datoer: 7. mai, 11. juni, 9. juli og 6. august.

Lørdag 27. mai åpner Haldenkanalen for sesongen. Dette er en viktig dag, med mye aktivitet på området rundt slusene. Dette er også dagen da Halden Padleklubb har sitt arrangement «Kanalturen 2017».  Museet er åpnet med kanoutleie. Slusekammeret er fullt av kajakkentusiaster som deltar på padlearrangementet. For første gang i 2017 er det også «lørdag i slusene», med musikalsk underholdning av ulike lokale utøvere. Etter at Halden Padleklubb er ferdige med slusingen, og padler videre nedover Ørje-elva, tilbys det gratis slusing for de som stiller med kano/kajakk ovenfor øvre sluseport av Ørje sluser. Dette organiseres av Haldenvassdragets Kanalselskap kl 13.00. Museet er åpent kl 11.00-15.00, slik det vil være hver lørdag frem til 23. juni. Siste dag med lørdag i slusene er 19. august. Da er museet åpent 11.00 – 15.00.

Fra Kanalturen 2014 inne i Ørje slusekammer, Foto: G. Elgtun

Fra Kanalturen 2014 inne i Ørje slusekammer. (Foto: G. Elgtun)

Konsertrekken: «Lørdag i slusene» organiseres av lokal arrangør-gruppe som ønsker velkommen til lørdagstreff i et enestående kulturmiljø rett ved Ørje sluser. Konsertene er gratis. For detaljert informasjon om de ulike konsertene se her: Lørdag i slusene

Skilt som viser at museet er åpent

Under «Lørdag i slusene» vil museet være åpent kl 11.-15.

23.juni – 18. august vil museet ha åpent hver dag 11.00 -17.00.
Fra 7. mai vil det også være mulig å leie Kano på museet. Gjør en avtale pr epost: kanalmuseet@arkiv2.ostfoldmuseene.no og forhåndsbetaling kan du gjøre med Vipps.